Φωτισμός υπνοδωματίου.

Φωτισμός υπνοδωματίου.

Ας δούμε πώς θα επιλέξετε τον κατάλληλο φωτισμό του υπνοδωματίου σας.

 

Η πρώτη και ουσιαστική πτυχή που καθορίζει τις επιλογές του φωτισμού του υπνοδωματίου σας, είναι η διάστασή του. Θα πρέπει να επιλέξετε φωτιστικά που εκπέμπουν αρκετό φως, έτσι ώστε να φωτίζετε κάθε γωνία του δωματίου σας με το επιθυμητό φως. Εκτός από το κεντρικό φως, για να δημιουργήσετε ένα αίσθημα ηρεμίας, θα χρειαστείτε πηγές φωτός που θα υπάρχουν δίπλα στο κρεβάτι σας. Ιδανικές για τις βραδινές ώρες. Αυτό θα το καταφέρετε είτε με πορτατιφ που θα τοποθετήσετε στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι σας, είτε με απλίκες πάνω από αυτό. Στη συνέχεια θα πρέπει να σκεφτείτε το στιλ του υπνοδωματίου σας. Το φωτιστικό αλλά και ο φωτισμός που θα επιλέξετε, θα πρέπει να αντικατοπτρίζει αλλά και να υποστηρίζει τη διακόσμηση που έχετε. Στην περίπτωση που το υπνοδωμάτιο σας είναι μοντέρνο επιλέξτε ένα μεγάλο πολυέλαιο ή δύο λάμπες που θα κρέμονται δεξιά και αριστερά από το κρεβάτι σας. Στην αντίθετη περίπτωση, που το υπνοδωμάτιό σας είναι πιο κλασσικό, επιλέξτε δύο μικρά πορτατιφ για το κομοδίνο σας. Αν στο υπνοδωμάτιο σας υπάρχει κάποια αγαπημένη γωνιά, ή ένας σκουρόχρωμος τοίχος, τοποθετήστε ένα επιτοίχιο φωτιστικό και φωτίστε αυτό το σημείο. Αυτό θα δώσει αμέσως μια διακοσμητική πινελιά στο υπνοδωμάτιό σας αλλά και ένα χαλαρό φωτισμό για τα βράδια.

Εκτός από τους κλασσικούς τρόπους φωτισμού ενός υπνοδωματίου, που αναφέραμε παραπάνω, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μοναδική ατμόσφαιρα, με την επιλογή του κρυφού φωτισμού. Ο κρυφός φωτισμός μπορεί να τοποθετηθεί στο υπνοδωμάτιό σας σε ό,τι χρώμα εσείς επιθυμείτε. Επιπλέον, μπορείτε να έχετε παραπάνω από μια πηγές φωτός, όπως για παράδειγμα μια γιρλάντα από λαμπάκια ή κεριά. Οι πηγές αυτές θα λειτουργήσουν ως συμπληρωματικές στην αρχική σας επιλογή και θα δώσουν μια ακόμα νότα χαλάρωσης στο υπνοδωμάτιό σας.

Σημαντικό ρόλο στο φωτισμό του υπνοδωματίου σας έχει και η επιλογή της σωστής κουρτίνας ή των στοριών, ειδικά αν το παράθυρο βρίσκεται στη μεριά που το βλέπει ο ήλιος. Η επιλογή μια διπλής κουρτίνας είναι η λύση στην περίπτωση που ο ήλιος είναι έντονος. Με τον τρόπο αυτό, ρυθμίζετε εσείς οι ίδιοι την ποσότητα του φωτός που θα μπαίνει μέσα στο δωμάτιό σας, ενώ το πρωί δε θα ξυπνάτε από τον έντονο ήλιο. Αν και οι κουρτίνες είναι το βασικό στοιχείο των σπιτιών, οι νέες τάσεις της διακόσμησης προστάζουν στόρια. Και με αυτή την επιλογή μπορείτε να ελέγχετε το φως που θα μπαίνει στο δωμάτιό σας ανάλογα το ύψος που τα προσαρμόζετε. Ως επί τω πλείστον, το υλικό τους είναι χοντρό, κάτι που θα φιλτράρει το φως του ήλιου.

 

Οι κουρτίνες και τα στόρια, τέλος, θα λειτουργήσουν ευεργετικά όταν θα θέλετε να ξαπλώσετε για έναν μεσημεριανό ή απογευματινό ύπνο, χωρίς να σας ενοχλεί το φως της μέρας, καθώς θα δώσουν την αίσθηση της νύχτας.

Επιστροφή στο ιστολόγιο